سازمان ملل: جمعیت هند تا اواسط سال ۲۰۲۳ از چین بیشتر می‌شود

برآورد شده است که جمعیت هند تا اواسط سال جاری میلادی به یک میلیارد و ۴۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برسد

حاضران در یک جشنواره هندو، سواحل رودخانه یامونا در حومه دهلی نو، ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲ ـ AFP

داده‌هایی که سازمان ملل متحد در روز چهارشنبه، ۱۹ آوریل ۲۰۲۳ (۳۰ فروردین)، منتشر کرد، نشان می‌دهد هند تا اواسط سال جاری میلادی با جمعیتی تقریبا سه میلیون نفر بیشتر از کشور همسایه‌اش، چین، به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل می‌شود.

به گزارش رویترز، جمعیت هند تا اواسط سال جاری میلادی به یک میلیارد و ۴۲۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد. این در حالی است که چین با یک میلیارد و ۴۲۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، رقمی حدود دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر کمتر از جمعیت هند ثبت خواهد کرد. 

«گزارش وضعیت جمعیت جهان» که صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای سال جاری منتشر کرده و شامل آخرین اطلاعات تا فوریه است، همچنین نشان می‌دهد ایالات متحده آمریکا با فاصله بسیار از این دو کشور، همچنان در مقام سوم ‌می‌ایستد و تا پایان ماه ژوئن، حدود ۳۴۰ میلیون نفر جمعیت خواهد داشت.

کارشناسان جمعیت با استفاده از داده‌های قبلی سازمان ملل پیش‌بینی کرده‌ بودند که جمعیت هند احتمالا در این ماه از چین پیشی خواهد گرفت، اما در آخرین گزارش این نهاد جهانی، تاریخ دقیقی مشخص نشده و به عبارت «اواسط سال جاری» بسنده شده است. 

به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد،‌ به دلیل نامشخص بودن اطلاعات جمعیتی هند و چین، تعیین تاریخ دقیق ممکن نیست، زیرا آخرین سرشماری هند در سال ۲۰۱۱ برگزار شد و سرشماری بعدی که قرار بود ۲۰۲۱ انجام شود، به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ به تعویق افتاد. 

 اگرچه چین و هند بیش از یک‌سوم جمعیت تخمینی هشت میلیارد و ۴۵ هزار نفری جهان را تشکیل خواهند داد، توجه به این نکته ضروری است که رشد جمعیت در هر دو کشور کند شده و کاهش جمعیت در چین بسیار سریع‌تر از هند در حال وقوع است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سال گذشته برای نخستین بار در شش دهه گذشته، جمعیت چین کاهش یافت. این کاهش، چرخشی تاریخی است که پیش‌بینی می‌شود دوره‌ای طولانی ادامه یابد و پیامدهای عمیقی برای اقتصاد این کشور و جهان داشته باشد. 

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، روز چهارشنبه در همین زمینه گفت: «سودآوری جمعیت نه‌تنها به تعداد، بلکه به کیفیت نیز بستگی دارد».

او در جمع خبرنگاران اظهار امیدواری کرد چین همچنان کشوری پیشرو در اقتصاد باشد، و افزود: «جمعیت مهم است، اما استعدادها نیز اهمیت دارند... ما اقدامات فعالی برای پاسخ به پیری جمعیت انجام داده‌ایم. بهره‌وری جمعیتی ما از بین نرفته است. استعدادهای کشورمان در حال رشد، و انگیزه مردم ما برای توسعه نیز قوی است.»

هند هنوز هیچ واکنش رسمی به انتشار داده‌های جدید درباره جمعیت نشان نداده است. یک منبع آگاه نیز گفت که در جلسه چهارشنبه کابینه هند، درباره این موضوع بحث نشده است.

با این حال، داده‌های دولتی نشان می‌دهد که رشد سالانه جمعیت هند از ۲۰۱۱ ، میانگین ۱.۲ درصد بوده که در قیاس با ۱.۷ درصد در دهه گذشته، کاهش یافته است.

یک نظرسنجی عمومی که صندوق جمعیت سازمان ملل متحد انجام داد، نشان می‌دهد که رایج‌ترین نظر در هند و نیز در برزیل، مصر و نیجریه، این است که جمعیت این کشورها «بسیار زیاد» و نرخ باروری «بسیار بالا» است. یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد که نگرانی‌های افزایش جمعیت، به بخش بزرگی از عموم مردم نفوذ کرده است.

پونام موترجا، از مسئولان گروه داوطلبانه بنیاد جمعیت هند، در این زمینه می‌گوید که هند کارهای زیادی برای مقابله با رشد جمعیت انجام داده است. او در بیانیه‌ای تاکید کرد: «در عین حال، باید مطمئن شویم که دختران و زنان به سمت ازدواج‌های زودهنگام و بارداری اجباری سوق داده نمی‌شوند.»

گزارش‌های پیشین سازمان ملل حاکی از این است که در دهه‌های اخیر، باروری در بسیاری از کشورها به‌ طرز چشمگیری کاهش یافته است؛ چنانکه امروز دو سوم جمعیت جهان در کشور یا منطقه‌ای زندگی می‌کنند که نرخ باروری زنان در طول عمر خود کمتر از ۲.۱ فرزند برای هر زن است.

 با این حال، در گزارش‌های سازمان ملل اشاره شده است که هنوز نابرابری‌های بسیاری وجود دارد و علت اصلی مرگ‌ومیر دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله، همچنان عوارض مربوط به بارداری و زایمان است.

بیشتر از جهان